Assign risk to summary tasks

This forum containts questions about RiskyProject project risk analysis and risk management software: features, issues, problem reports. If you have any problems or question, please submit it here.

Moderator: Intaver Support

Post Reply
ProjectM
Posts: 5
Joined: Sun Feb 26, 2006 4:50 pm
Location: France

Assign risk to summary tasks

Post by ProjectM » Mon Jun 16, 2014 4:30 pm

How can assign risk "Increase duration" or "increase cost" to the summary task?

Intaver Support
Posts: 823
Joined: Wed Nov 09, 2005 9:55 am

Re: Assign risk to summary tasks

Post by Intaver Support » Mon Jun 16, 2014 4:36 pm

You cannot assign risk for the summary task directly. It is because ambiguity in distributing risk outcome between different subtasks. For example you have summary task A which has two sequential subtasks B and C. If you increase duration of task A due to certain risk, it is unclear how duration of tasks B and C will increase. We recommend to assign risk to subtask. You can assign risk to all subtasks using 'Drag'n'drop' risk view. This way you can select a summary task, but actually risk will be assigned to the subtasks.
Intaver Support Team
Intaver Institute Inc.
Home of Project Risk Management and Project Risk Analysis software RiskyProject
www.intaver.com

ProjectM
Posts: 5
Joined: Sun Feb 26, 2006 4:50 pm
Location: France

Re: Assign risk to summary tasks

Post by ProjectM » Sun Aug 17, 2014 4:22 pm

We use RiskyProject version 5? Can we use risk drag'n'drop view to assign risks to summary tasks?

Intaver Support
Posts: 823
Joined: Wed Nov 09, 2005 9:55 am

Re: Assign risk to summary tasks

Post by Intaver Support » Sun Aug 17, 2014 4:24 pm

RiskyProject drag'n'drop view is only available in RiskyProject version 6. You need to upgrade version 5 to version 6.
Intaver Support Team
Intaver Institute Inc.
Home of Project Risk Management and Project Risk Analysis software RiskyProject
www.intaver.com

Post Reply